Strandwalfestival

Coronaupdate: dit jaar geen Strandwalfestival7 mei 2020 08:00

BESTE STRANDWALLERS,

 

Vanwege de maatregelen inzake het coronavirus, kan het Strandwalfestival dit jaar geen doorgang vinden. De Nederlandse regering heeft weliswaar evenementen vooralsnog tot 1 september verboden, maar gezien de omvang van het driedaags festival voor zo’n 30.000 mensen is het onmogelijk en onverantwoord een dergelijke manifestatie binnen de kaders van de geldende maatregelen uit te voeren. Ook is het risico dat na 1 september nog allerlei beperkingen van kracht zullen zijn. Zeker voor omvangrijke bijeenkomsten waarbij de 1,5 meter afstand niet of nauwelijks te realiseren is.

Wij hadden er, net als jullie allemaal waarschijnlijk, zó naar uitgekeken; Strandwalfestival 2020. Dat het niet door kan gaan doet ons ongelofelijk veel pijn. Het mooie feest waar we het hele jaar hard aan werken gaat niet plaatsvinden. Het is onontkoombaar. De coronacrisis slaat álles lam. We respecteren en begrijpen de maatregelen van de overheid en het RIVM. Gezondheid en veiligheid gaat boven alles, maar het is verschrikkelijk zuur. We gaan de scherven bij elkaar rapen en ons opmaken voor een alles overtreffende editie in 2021. Schrijf 10 t/m 12 september 2021 met een dikke stift in je agenda of in je smartphone.

Wij vragen om jullie begrip. Niet alleen wij zijn de sigaar ook onze leveranciers, de opbouwploeg, artiesten, vrijwilligers, collega’s en organisatiebureau Sport Heroes. Het is even slikken en weer dóór. Iets anders zit er niet op.

Onze gedachten zijn bij de nabestaanden van diegene die al slachtoffer zijn geworden van het virus.
We wensen iedereen sterkte en moed in deze onwerkelijke situatie!
Samen komen we er doorheen en we zien je graag weer in blakende gezondheid dansend op de Strandwal 2021!

 

Bestuur Strandwalfestival